Υπόβαθρο οικογενειακής βίας φαίνεται πως είχε το έγκλημα στο Περιστέρι όπου ένας 35χρονος σκότωσε με μαχαιριές τον πατέρα του, μπροστά στα μάτια της μητέρας του και ειδοποίησε ο ίδιος την Αστυνομία.

Ads

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο δράστης φέρεται να υποστήριξε ότι ο πατέρας του μπήκε μεθυσμένος στο σπίτι και επιχείρησε να επιτεθεί στην μητέρα του. Ο 35χρονος θόλωσε, πήρε ένα μικρό αναδιπλούμενο μαχαίρι και έπληξε τον πατέρα του στο κορμί και στον θώρακα, ενώ η μοιραία μαχαιριά στο θύμα ήταν στην μηριαία αρτηρία του. Αμέσως μετά, τηλεφώνησε στην ΕΛΑΣ και είπε «ελάτε, σκότωσα τον πατέρα μου».

Ο δράστης διεκομίσθη σε εφημερεύον νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς τραυματίστηκε ελαφρά και ο ίδιος και του τοποθετήθηκαν ράμματα στο χέρι και στις 05.20’ περίπου οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ.

Αυτή τη στιγμή ο δράστης δίνει κατάθεση στη Ασφάλεια Δυτικής Αττικής ενώ σήμερα αναμένεται να πάει στον εισαγγελέα.

Ads

Πρόκειται για οικογένεια που κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν, αλλά είχαν πάρει ελληνική υπηκοότητα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ανέφερε ότι το θύμα ήταν μεθυσμένο και πώς στο παρελθόν η γυναίκα τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία.

«Ένας πατέρας, ο οποίος ήταν κακοποιητής καθώς η γυναίκα του είχε πολλές φορές καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία, γύρισε στη 1 τα ξημερώματα μεθυσμένος στο σπίτι. Βρήκε το γιο του μπροστά στον υπολογιστή και άρχισε να τον βρίζει, μία συμπεριφορά – που όπως είπε ο γιος- ήταν συνεχής μέσα στο σπίτι. Λογοφέρανε, ο γιος πήρε το μαχαίρι, του κατάφερε πολλές μαχαιριές και μία καίρια μαχαιριά στη μηριαία χώρα που έφερε το θάνατο στον 62χρονο», ανέφερε χαρακτηριστικά.