Γνωστός στις Αρχές της Τήνου είναι σύμφωνα με πληοροφίες ο 90χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε 50χρονο γείτονά του, ο οποίος προέρχεται από οικογένεια αγιογράφων και ήταν διευθυντής στη Σχολή Αγιογραφίας της Τήνου.

Ads

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης ηλικίας 90 ετών πυροβόλησε το θύμα τη στιγμή που πάρκαρε έξω από το σπίτι του και πριν προλάβει να βγει από το αυτοκίνητο του.

Δράστης και θύμα έμεναν στο ίδιο κτήριο και συγκεκριμένα ο 90χρονος στο ισόγειο και ο 50χρονος στον πρώτο όροφο.

Oι δυο τους φαίνεται πως  διαπληκτίστηκαν, ο δράστης πήρε την καραμπίνα από το σπίτι του και ενώ το θύμα βρισκόταν μέσα στο σταματημένο αυτοκίνητό του άνοιξε πυρ από κοντινή απόσταση και τον σκότωσε.

Ads

Δημιουργούσε συχνά προβλήματα

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Cyclades24.gr, το θύμα, ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος, ενώ αντίθετα ο δολοφόνος, συνταξιούχος και υπερήλικας, ήταν ένα άτομο που δημιουργούσε φασαρίες και προβλήματα στο νησί.

«Δεν ήταν ένας θερμοσίφωνας η αφορμή, τον είχε βάλει καιρό στον στόχο»

Συγγενής του θύματος, μιλώντας στην ιστοσελίδα «Πρώτο Θέμα», διαψεύδει πως αφορμή για το αιματηρό περιστατικό ήταν ένας ηλιακός θερμοσίφωνας και τονίζει πως ο ηλικιωμένος δράστης είχε βάλει στο «μάτι» τον 50χρονο.

«Μην ακούτε αυτά που γράφονται. Δεν ήταν μια η αφορμή. Είναι από καιρό αυτή η ιστορία. Είναι αρκετά τα περιστατικά που τον στοχοποιούσε. Ήξεραν πολλοί στο νησί τι συμβαίνει με αυτόν» δηλώνει η συγγενής του 50χρονου.

«Δεν μπορούμε να πούμε πολλά αυτή τη στιγμή. Πρέπει να ηρεμήσουμε πρώτα» προσθέτει.

Όπως φαίνεται, ο δράστης είχε αποφασίσει πώς θα κινηθεί προκειμένου να εκτελέσει τον 50χρονο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, γνώριζε τι ώρα έφυγε από την εκκλησία και ποιο δρόμο ακολούθησε με το αμάξι του.

Συχνοί καυγάδες

Σημειώνεται πως το 50χρονο θύμα είχε μετακομίσει πρόσφατα δίπλα από τον 90χρονο, ενώ φαίνεται να καβγάδιζαν συνεχώς για διάφορα θέματα, όπως ο ηλιακός θερμοσίφωνας.

Ο 90χρονος είχε κάνει μηνύσεις στον 50χρονο στο παρελθόν γιατί είχε «δηλητηριάσει» το πηγάδι του, για τοποθέτηση κεραίας στην ταράτσα, όπως υποστήριζε, ωστόσο οι μηνύσεις αρχειοθετηθηκαν.

Επίσης, και ο 50χρονος ειχε κάνει μήνυση για απόπειρα σωματικών βλαβών γιατί ο 90χρονος είχε επιχειρήσει να τον χτυπήσει με μαγκούρα.

*Φωτογραφία: Cyclades24.gr