Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου οδηγείται σήμερα, Δευτέρα ο 93χρόνος, ο οποίος την Κυριακή το μεσημέρι πυροβόλησε και σκότωσε για ασήμαντη αφορμή τον 52χρονο αγιογράφο.

Ads

Ο ηλικιωμένος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή. Οι δύο άνδρες διέμεναν στο ίδιο κτίριο, ενώ είχαν για χρόνια διαφορές. Το έγκλημα σημειώθηκε έξω από το κτίριο που διαμένουν την ώρα που το θύμα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο δράστης είναι γνωστός στις Αρχές της Τήνου αφού στο παρελθόν ήταν δικομανής με τους πάντες, ενώ είχε μηνύσει και το θύμα ακόμη και γιατί δήθεν θεωρούσε ότι του δηλητηρίαζε ένα πηγάδι. Αντίστοιχα συχνές ήταν οι μηνύσεις που έκανε και σε βάρος συγγενών του για τα κληρονομικά.

Συνεχείς ήταν οι τσακωμοί με το θύμα. Το μεσημέρι της Κυριακής είχαν ακόμη μία λογομαχία και όταν το θύμα μπήκε στο αυτοκίνητό του για να φύγει, ο υπερήλικας επέστρεψε με ένα δίκαννο, του έσπασε το τζάμι και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Στο μεταξύ, περίοικοι είχαν καλέσει την Αστυνομία και όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, βρήκαν τον δράστη στο σημείο του πήραν το όπλο και τον συνέλαβαν.

Ads