Ως ειδεχθές έγκλημα, η βαρβαρότητα του οποίου είναι σπάνια για την Ελλάδα χαρακτήρισε την δολοφονία της 20χρονης μητέρας, δίπλα στο 11 μηνών παιδί της, τα ξημερώματα της Τρίτης στα Γλυκά Νερά, ο  εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος.

Ads

«Η δολοφονία της 20χρονης μητέρας είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας μας» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπαγιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τρεις δράστες μπήκαν σε μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και, αφού πρώτα σκότωσαν το σκύλο της οικογένειας, έπνιξαν με την μπλούζα της την 20χρονη γυναίκα και έδεσαν το σύζυγό της. Το μόλις 11 μηνών παιδί του ζευγαριού είναι εκτός κινδύνου.

Διαβάστε επίσης: 

«Ο σύζυγος κατάφερε και ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική παρακολούθηση προς τα μέλη της οικογένειας. Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση. Ειδική ομάδα αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε της έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας τόσο στους οικείους όσο και στην οικογένεια της κοπέλας» επισημαίνει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η 20χρονη κοπέλα βρέθηκε νεκρή στη σοφίτα ενώ ο σύζυγός της σε καρέκλα. Οι δράστες φαίνεται πως προκάλεσαν τον θάνατό της με ασφυξία στραγγαλίζοντας την με την μπλούζα της. Βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα με το 11μηνο μωρό της πάνω στο σώμα της να κλαίει. Η κοπέλα ασχολούνταν με τις πολεμικές τέχνες, ενώ είχε διακριθεί και στο kickboxing. Νωρίτερα οι δράστες είχαν κρεμάσει και τον σκύλο της οικογένειας από μπαλκόνι του σπιτιού.

Ads

image

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ ο σύζυγος της 20χρονης φοιτήτριας, που είχε γεννηθεί στην Ελλάδα και είχε βρετανικό διαβατήριο, ο οποίος είναι πιλότος της Πολιτικης Αεροπορίας, κατέθεσε ότι περίπου στις 4:30, τρεις άνδρες με κουκούλες μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας παράθυρο στην πίσω πλευρά της μεζονέτας, έσπασαν την κάμερα ασφαλείας, τον έδεσαν σε καρέκλα τον φίμωσαν με κολλητική ταινία και άρχισαν να ψάχνουν για αντικείμενα αξίας.

Αφαίρεσαν 10.000 με 15.000 ευρώ και κοσμήματα περίπου αντίστοιχης αξίας που τον ανάγκασαν να τους πει ότι είχε κρύψει σε παιδικό παιχνίδι στο υπόγειο και διέφυγαν. Φέρονται να μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Ο 32χρονος κατάφερε κάποια στιγμή – περίπου δύο ώρες μετά – να κινηθεί δεμένος και να ενεργοποιήσει ακουμπώντας με τη μύτη του, όπως είπαν πηγές της ΕΛΑΣ, το τηλέφωνό του, καταφέρνοντας να ειδοποιήσει την Αστυνομία που έσπευσε επιτόπου. Όταν ειδοποιούσε τις αρχές δεν ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή και πίστευε ότι ήταν λιπόθυμη, όπως είπε στους αστυνομικούς.

Το μωρό εντοπίστηκε σε κατάσταση σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται με την γιαγιά του. Οι γείτονες άκουσαν τα γαβγίσματα του σκύλου, αλλά δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

image

Κλιμάκιο του εγκληματολογικού και του τμήματος ανθρωποκτονιών συλλέγει στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος αναζητώντας δείγματα του DNA των δραστών καθώς μέσα στο σπίτι έμειναν 1,5 ώρα. Παράλληλα, αναζητείται οπτικό υλικό από κάμερες σπιτιών της περιοχής.

Στην άγρια δολοφονία αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την παρουσία του στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών. Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, ο Μ. Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες που διερευνούν την υπόθεση.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και προσωπικά είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίθηκε για την αγριότητα του. Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα, στην ελληνική κοινωνία ακόμα και στο έγκλημα. Ήδη η ελληνική αστυνομία έχει κινητοποιηθεί άμεσα έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά την διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της ελληνικής αστυνομίας φτάσει μέχρι το τέλος. Υπάρχει μία διαρκής κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή, από τα πρώτα λεπτά έφτασε η αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση, υπάρχει διαρκής στήριξη ιατρική, ψυχολογική και ανθρώπινη στην οικογένεια εκφράζω τα συλλυπητήρια μου για τον άδικο χαμό, για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας κοπέλας, τόσο νέας γυναίκας», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

image

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» ο δήμαρχος Παιανίας Ίσίδωρος Μαζης έκανε λόγο για υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων της ευρύτερης περιοχής. Χαρακτήρισε τις κλοπές σύνηθες φαινόμενο, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην περιοχή κάτι τόσο αποτρόπαιο. Όπως είπε το σπίτι της οικογένειας ήταν εντός του πολεοδομικού ιστού, σε όχι τόσο απομονωμένο σημείο.