Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης η γυναίκα που δήλωνε πως είναι η ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε πριν από έναν μήνα περίπου στα Γλυκά Νερά. Για την ίδια δειενργείται προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί, βάση και της δικογραφίας που έστειλαν στην εισαγγελία οι αστυνομικές αρχές, αν έχει τελεστεί από την πλευρά της το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση καθώς και αυτό της παραβίασης επαγγελματικής εχεμύθειας.

Ads

Η Ελένη Μυλωνοπούλου οδηγήθηκε, λίγο πριν από τις 11 το πρωί στο τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, καθώς η παρουσία της δεν αφορά την υπόθεση της δολοφονίας, αλλά το θέμα της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Τις τελευταίες ημέρες, παράλληλα με τις έρευνες που διεξάγονται για την εξιχνίαση του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η κυρία Μυλωνοπούλου έχει βρεθεί στο επίκεντρο, δηλώνοντας «ψυχολόγος» του ζευγαριού.

Στο πλαίσιο αυτό, παρενέβη ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, ζητώντας της να καταθέσει το πτυχίο ΑΕΙ της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ads

Μιάμιση ώρα κατέθετε η Ε. Μυλονοπούλου στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής στη ΓΑΔΑ, όπου προσήλθε αυτοβούλως. Σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε ότι ουδέποτε δήλωσε ψυχολόγος και ότι η ιδιότητα αυτή της αποδόθηκε από τα ΜΜΕ λόγω παρερμηνείας. Επίσης, κατέθεσε ότι είναι υπνοθεραπεύτρια και υπεύθυνη Κέντρου Θεραπευτικής Ύπνωσης και Συμβουλευτικών Προσεγγίσεων». Μάλιστα, ανέφερε ότι διαθέτει άδεια από το Επιμελητήριο Αθηνών (κάτι που επιβεβαιώνεται από την έρευνα).

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν πάντως ότι ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά στην ιδιότητα του ψυχολόγου, καθώς απ’ ότι αποδεικνύεται ουδέποτε είχε ανάλογο πτυχίο.

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη που θα κρίνει εάν θα απαγγελθούν ή όχι κατηγορίες σε βάρος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Μυλωνοπούλου ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η τελευταία φορά που έκανε συνεδρία με τον Καρολάιν και το σύζυγο της ήταν τον περασμένο Ιανουάριο στο γραφείο της στο Χαλάνδρι. Συνολικά είχαν κάνει οχτώ συνεδρίες, ενώ η τελευταία επικοινωνία της με τον πιλότο –σύζυγο της 20χρονης – ήταν ένα συλλυπητήριο μήνυμα που του απέστειλλε μετά το τραγικό συμβάν στα Γλυκά Νερά.

Δικηγόρος Μυλωνοπούλου:«Δεν διεκδικεί δίπλωμα ψυχολόγου. Αν το είπε εν τη ρύμη του λόγου της…»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η δικηγόρος της, Σταματία Μάρκου, αναφερόμενη στην πρόεδρο των Ελλήνων ψυχολόγων, Βάσω Μπουκουβάλα, σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Αναζητούμε δια τηλεφώνου την κα. Μπουκουβάλα και αρνείται να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία. Αρέσκεται να δίνει απαντήσεις δια τηλεόρασης κι όχι δια της νομικής οδού. Η ίδια ομολογεί ότι ο σύμβουλος ψυχικής υγείας δεν χρειάζεται να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος».

«Τα ΜΜΕ ασχολούνται με το αν έχει δίπλωμα άσκησης ψυχολόγου. Δεν διεκδικεί κανένα δίπλωμα η κυρία Μυλωνοπούλου. Αν εν τη ρύμη του λόγου της το είπε…», ανέφερε η δικηγόρος της.