Απλήρωτοι, εγκαταλελειμμένοι και χωρίς τροφή και νερό βρέθηκαν τριαντα πέντε Σενεγαλέζοι και πέντε Πακιστανοί σε κατάλυμα θερμοκηπίου στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Οι ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων στα οποία εργάζονταν 10 ώρες την ημέρα τους εγκατέλειψαν εκεί χωρίς να τους πληρώσουν τα 20 ευρώ την ημέρα που είχαν συμφωνήσει.

Ads

Οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί στα Γιάννενα και ξεκινούν σήμερα απεργία πείνας διεκδικώντας τα χρήματά τους. Η Επιθεώρηση Εργασία, πάντως, δηλώνει αδυναμία να βρει του επιχειρηματίες αυτούς.

Οι μετανάστες διέμεναν σε πρόχειρο παράπηγμα και έτρωγαν ο,τι παρήγαγε το παρατημένο θερμοκήπιο για να επιβιώσουν. Την ίδια στιγμή, ακριβώς δίπλα στεγαζόταν φάρμα με άλογα, στην οποία επιστάτης ήταν ένας Πακιστανός, τον οποίο ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει επίσης απλήρωτο. Πρόκειται για κτήματα τα οποία ανήκουν στην Ιερά Μονή Βελλάς και έχουν νοικιαστεί στους επιχειρηματίες αυτούς.

Σύμφωνα με μέλη του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων, ύστερα από παρέμβαση των οποίων έγινε γνωστή η υπόθεση, πρόκειται για συστηματική πρακτική εκμετάλλευσης, καθώς είχαν προηγηθεί Βούλγαροι και άλλοι Πακιστανοί. Κάποιοι, μάλιστα, εργάτες είχαν πληρωθεί με επιταγές που θα μπορούσαν να εξαργυρωθούν τον Αύγουστο του 2012.

Ads