Σε πόσες και πόσες δημόσιες τοποθετήσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και πολλά ακόμη κυβερνητικά στελέχη, δεν έχουν μιλήσει για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Στο πιο πρόσφατο διάγγελμά του, στις 24 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν προσληφθεί 6.200 άνθρωποι στο ΕΣΥ, και πως οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι σχεδόν 1000.

Ads

Λίγες ημέρες αργότερα το υπουργείο Υγείας διατάζει νοσοκομεία της χώρας να στείλουν άμεσα 25 γιατρούς τους στο «Σωτηρία», για διάστημα τριών μηνών. Μετά από 8 μήνες μέσα στην πανδημία, με τον Ιούνιο και το Μάιο την εξάπλωση του ιού σε σημαντική ύφεση κι άρα το πεδίο ανοιχτό για στοχευμένες ενέργειες, η κυβέρνηση αδειάζει νοσοκομεία για να επανδρώσει άλλα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του νοσοκομείου ΝΕΕΣ Ερυθρός Σταυρός (Κοργιαλένειο) όπου δίνεται η εντολή μετακίνησης προς το «Σωτηρία» τριών ειδικευμένων Παθολόγων από τους εννέα που υπηρετούν σήμερα κι έτσι θα απομείνουν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» έξι ειδικοί Παθολόγοι για δύο Παθολογικές κλινικές. Από το συγκεκριμένο νοσοκομείο αποστερείται επίσης και ένας πνευμονολόγος. Οι υπόλοιποι 21 γιατροί που καλούνται να αφήσουν τις θέσεις τους και να προστρέξουν στο «Σωτηρία» εργάζονται αυτή τη στιγμή στο «Λαϊκό», το «Αλεξάνδρα», το «Αμαλία Φλέμινγκ», το Οφθαλμιατρείο Αθηνών, το «Ιπποκράτειο», το «Άγιος Σάββας», το «Σισμανόγλειο», το «Κωνσταντοπούλειο», το «ΝΙΜΤΣ», το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, το ΚΑΤ και το «Γεώργιος Γεννηματάς». 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς καλούνται για μία ακόμα φορά να καλύψουν τον κακό σχεδιασμό από τη μεριά της κυβέρνησης. Μιλώντας στο Tvxs.gr, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου τόνισε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελεί απόδειξη ότι «πραγματικές προσλήψεις δεν έχουν γίνει, παρά τις προπαγανδιστικές δηλώσεις της κυβέρνησης περί του αντιθέτου». «Η ΟΕΝΓΕ ζητά μόνιμες θέσεις γιατρών αλλά ακόμα και προσλήψεις επικουρικών γιατρών για 2 χρόνια στις κατάλληλες θέσεις να είχαν κάνει, δε θα αναγκάζονταν τώρα να παίρνουν 25 γιατρούς από νοσοκομεία της χώρας για να τους πάνε στο “Σωτηρία”», υπογράμμισε ο κ. Παπανικολάου.

Ads

Ο Γ.Γ της ΟΕΝΓΕ πρόσθεσε ότι με αυτό το έγγραφο η κυβέρνηση ουσιαστικά διαψεύδει μόνη της ότι στα τέλη του Σεπτέμβρη λειτουργούσαν 1000 κρεβάτια ΜΕΘ στη χώρα ενώ σημείωσε ότι με αυτή την κίνηση το υπουργείο Υγείας διαλύει τμήματα νοσοκομείων, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό και φυσικά στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτά.

image

image
image
image