Η πρώην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και νυν της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους δεν ηγείται του νέου φορέα.

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (7/12) στο OPEN η κα Αχτσιόγλου ανέφερε αρχικά για τη Νέα Αριστερά ότι «Είμαστε στελέχη που είναι καταγεγραμμένο στην κοινή γνώμη ότι η βασική μας αντιπαράθεση είναι με την κυβέρνηση της δεξιάς, με την κυβέρνηση της ΝΔ. Οι λόγοι της αποχώρησής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς και συγκεκριμένοι, πολιτικοί λόγοι. Δεν θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί με τη νέα του ηγεσία, με το νέο του ηγετικό σχήμα να ασκήσει δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το γεγονός ότι δεν είναι επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας απαντώντας: «Ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είναι πολιτικός και θεωρώ ότι αφού πριν από λίγο καιρό διεκδίκησα την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν ορθό να ηγηθώ της κοινοβουλευτικής ομάδας της νέας προσπάθειας διότι εκτιμώ ότι θα συγχέονταν τα δύο γεγονότα πολύ εύκολα».

Έπειτα, τόνισε ότι «Η δημιουργία της Νέας Αριστεράς είναι μια διαφορετική υπόθεση και το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλη. Υπήρχαν και υπάρχουν πολιτικοί λόγοι και στα εργασιακά όπως έγινε με ανήκουστο τρόπο στην ομιλία στη ΣΕΒ, στα ζητήματα απαξίωσης του κυβερνητικού έργου 2019-2023, κανένας σεβασμός στις συλλογικές διαδικασίες, χαρακτηρισμοί ανήκουστοι όπως άρρωστο και πέμπτη φάλαγγα».

Ads

Η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε, επιπλέον, ότι δεν βλέπει να υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας αυτή τη στιγμή με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ, άφησε παρόλα αυτά ανοιχτό το παράθυρο για κοινοβουλευτικές συγκλίσεις.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος αποχώρησε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.