Κατεπείγουσα ένορκη διοικητική έξέταση διέταξε το υπουργείο Παιδεία για την καταγγελία ότι 13χρονος μαθητής κακοποιήθηκε σεξουαλικά από δύο συνομήλικους του, μέσα στο σχολείο του στου Ζωγράφου.

Ads

Σύμφωνα  με την καταγγελία, το παιδί παρασύρθηκε στην τουαλέτα του σχολείου του από έναν άλλο γνωστό του 13χρονο -ο οποίος μέχρι πέρυσι πήγαινε στο ίδιο σχολείο. Στη συνέχεια τον κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ ένας συμμαθητής του τραβούσε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο.

Το παιδί έτρεμε, φοβόταν, έκανε εμετούς και οι γονείς του έφτασαν να μάθουν ότι κάτι συνέβαινε από τις φήμες που έφτασαν στα αυτιά του μεγαλύτερου γιου που πηγαίνει στην Γ’ Γυμνασίου. Τότε το παιδί, τους αποκάλυψε όχι μόνο τι του είχε συμβεί άλλα ότι είχε μιλήσει γι’ αυτό στο Διευθυντή του Γυμνασίου και σε έναν ακόμη καθηγητή.

Οι γονείς του στη συνέχεια έκαναν τη σχετική καταγγελία στην αστυνομία.

Ads

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με το συμβάν, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και με ανακοίνωσή του δήλωσε  ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό.

«Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του Υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου», ανέφερε επίσης.