Την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε η αστυνομική διεύθυνση Σπάρτης, προκειμένου να εξεταστούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής, μεταξύ αστυνομικών και Ρομά, πλησίον της γέφυρας του Ευρώτα στη Σπάρτη.

Ads

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η ασφάλεια Σπάρτης, το επίμαχο βράδυ περιπολία αστυνομικών εντόπισε και προσέγγισε φορτηγό αυτοκίνητο προκειμένου να διερευνήσει καταγγελία για μεταφορά καλωδίων χαλκού αξίας περίπου 60.000 ευρώ που είχε κλαπεί από εργολάβο της περιοχής. Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το φορτηγό δέχτηκαν επίθεση από μεγάλο αριθμό του καταυλισμού με ξύλα και άλλα αντικείμενα, και τότε ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο πυροβολισμός ωστόσο φαίνεται να είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς οι αθίγγανοι επιτέθηκαν εκ νέου στους αστυνομικούς και αφού τους τραυμάτισαν, πήραν από τον αστυνομικό που πυροβόλησε το υπηρεσιακό περίστροφο, ενώ προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο περιπολικό.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. αποχώρησαν μετά το περιστατικό, για να επιστρέψουν στη συνέχεια με περισσότερες δυνάμεις της ασφάλειας Σπάρτης, προκειμένου να πάρουν πίσω το περίστροφο.

Ads

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας παρουσία του εισαγγελέα, βρέθηκε και κατασχέθηκε όλη η ποσότητα του κλαπέντος χαλκού, η οποία και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.