Ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση της υπόθεσης σε
φαρμακείο της περιοχής του Λαυρίου, όπου βρέθηκαν 28 βιβλιάρια ασφαλισμένων του Ιδρύματος, διατάχθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η υπόθεση είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται και με την πρωτοφανή ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας φαρμάκων σε πηγάδι στο Λαύριο.

Ads

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε φαρμακείο της περιοχής του Λαυρίου, βρέθηκαν 28 βιβλιάρια ασφαλισμένων του Ιδρύματος και η διοίκηση ενημέρωσε ότι τα βιβλιάρια αυτά προέρχονταν από ασφαλισμένους διαφόρων περιοχών. Στη συνέχεια, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα απέστειλε προς τα αντίστοιχα υποκαταστήματά του, επτά τον αριθμό, για την ταυτοποίηση των κατόχων-ασφαλισμένων του.

Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έδωσαν εντολή να επιβληθούν κυρώσεις σε σχέση με τους ασφαλισμένους των οποίων τα βιβλιάρια βρέθηκαν να εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ σε σχέση με τα φαρμακεία, η κεντρική μονάδα ζήτησε να εξετάσει το σύνολο της συνταγογράφησης όλων των γιατρών και τα στοιχεία επεξεργασίας όλων των φαρμακείων του Λαυρίου και κίνησε τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων στο εμπλεκόμενο φαρμακείο, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας. Επιπλέον διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για τις δραστηριότητες του προσωπικού του ιατρικού και διοικητικού προσωπικού του ιδρύματος.