Τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή της η νεαρή μετανάστρια το βράδυ του Σαββάτου στον Έβρο περιγράφει στο ethnos.gr ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης ο οποίος εξέτασε τη σορό και πραγματοποίησε τη νεκροψία – νεκροτομή.

Ads

Όπως επισημαίνει ο κ. Παυλίδης «πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 20-25 ετών, αφρικανικής καταγωγής, αγνώστων λοιπών στοιχείων».

Αναφορικά, δε, με το θανατηφόρο τραύμα, ο ίδιος επισημαίνει:  «Το τραύμα ήταν ένα και ήταν διαμπερές από όπλο μικρού διαμετρήματος. Πύλη εισόδου ήταν η δεξιά πλαγιοπίσθια θωρακική χώρα με λοξή φορά από πάνω προς τα κάτω. Η απόσταση του πυροβολισμού ήταν πολύ κοντινή, 10 με 20 εκατοστά».

«Ο θάνατός της προέρχεται από εσωτερική αιμορραγία (τρώση νεφρού και μεγάλων αγγείων). Η κοπέλα έχασε τη ζωή της περίπου στα δύο λεπτά από τη στιγμή που πυροβολήθηκε. Όταν έπεσε στο νερό πρέπει να ήταν η στιγμή που ξεψύχησε», τονίζει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής.

Ads

«Έχουμε ολοκληρώσει τις εργαστηριακές εξετάσεις των οποίων αναμένουμε τα αποτελέσματα, και προσωπικά πραγματοποίησα νεκροψία – νεκροτομή και έλαβα δείγμα DNA προκειμένου να ταυτοποιηθεί η σορός της άτυχης κοπέλας», καταλήγει.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το περιστατικό συνέβη περί τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, με τις ελληνικές αρχές να αναφέρουν ότι απάντησαν σε πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά όταν προειδοποίησαν βάρκα με 10-11 μετανάστες στον Έβρο να μην πλησιάσει την ελληνική.

Συγκεκριμένα Έλληνες συνοριοφύλακες εντόπισαν μια βάρκα με μετανάστες που βρισκόταν στην τουρκική πλευρά του ποταμού που χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία και προσπαθούσε να τον διασχίσει για να περάσει στις ελληνικές όχθες.

Στην προειδοποίηση για απομάκρυνση με φωτεινά σήματα (από φακούς) της ελληνικής συνοριοφυλακής, όχι μόνο δεν άλλαξε πορεία η βάρκα αλλά και άρχισαν οι πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά, με την ελληνική να απαντά με βολές στον αέρα

Τελικά οι ελληνικές αρχές εντόπισαν και περισυνέλεξαν πέντε μετανάστες, ενώ μια γυναίκα περισυνελέγη νεκρή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής, το πτώμα της άτυχης μετανάστριας έφερε τραύμα από σφαίρα στη δεξιά θωρακική χώρα. Σύμφωνα με ιστροδικαστή, το θανατηφόρο πλήγμα ήταν από κοντινή απόσταση, κατά τις εκτιμήσεις προερχόμενο είτε απο πυρά διακινητή είτε απο μέλη της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονταν στο σημείο και ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ.