Τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη και 71 χρόνια, κατά συγχώνευση, επιβλήθηκαν ως ποινή στον Κώστα Πάσσαρη.

Ads

Το Δικαστήριο του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία ανθρωποκτονία που διέπραξε, 13 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, 10 χρόνια κάθειρξη για την αρπαγή ομήρου, 10 χρόνια για κάθε μία από τις τρεις ληστείες για τις οποίες καταδικάστηκε και 5 έτη για διακεκριμένη κλοπή. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.

Το δικαστήριο αθώωσε λόγω αμφιβολιών τον Κώστα Πάσσαρη για τα αδικήματα που αφορούν στην αιματηρή ληστεία σε πρακτορείο της ΔΕΗ στο Περιστέρι, στην οποία κατηγορείτο για μία ανθρωποκτονία, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και κλοπή.

Την ενοχή του Κώστα Πάσσαρη, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, για σωρεία κακουργημάτων όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, ληστειών και άλλων, που του καταλογίζεται ότι διέπραξε το 2001, ζήτησε νωρίτερα η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, ο κατηγορούμενος επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματα του «με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής».

Ads

Στην αγόρευσή του, ο συνήγορος του Κώστα Πάσσαρη επανέλαβε πως ο εντολέας του έχει μετανοήσει για τις πράξεις του.

Η Πολιτική Αγωγή, από την πλευρά της, ζήτησε να μην εισακουστεί η υπεράσπιση, καθώς ο Κώστας Πάσσαρης είναι ένας «αδίστακτος εγκληματίας που προσποιείται για τη μετάνοιά του» . Κατά τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής, ο Πάσσαρης αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία του τόπου «που προσομοιάζει με τον “Ορέστη” της Κύπρου με μοναδική διαφορά τους πως ο Κύπριος έβαζε τα πτώματα του σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στον δρόμο ελεύθερα».