Απαντώντας από τη Θεσσαλονίκη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις, υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας, καταλήξαμε σε μία λύση η οποία αναμένεται να υπογραφεί την Πέμπτη» ενώ πρόσθεσε ότι η λύση αυτή προστατεύει τις θέσεις εργασίας.

Ads

«Η λύση αυτή προστατεύει τις θέσεις εργασίας, προστατεύει την ελληνική βιομηχανική υποδομή και όλο τον ναυπηγικό τομέα της χώρας, προστατεύει τα συμφέροντα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, γιατί θα παραλάβει επιτέλους σύγχρονα λειτουργικά υποβρύχια, και προστατεύει τα συμφέροντα του Δημοσίου ενόψει και του δημοσιονομικού μας προβλήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί και ο οικονομικός διακανονισμός είναι απόλυτα συμβατός με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που έχουμε», είπε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε ότι «παραλάβαμε τα ναυπηγεία Σκαραμακά και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού «σε καθεστώς οξείας κρίσης».

Σχετικά με την οικονομία, ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι «και σκληρά και σε πολύ μεγάλο βαθμό άδικα».