Ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να ξανασυνδεθεί με τους πολίτες, χαρακτήρισε την εκλογική μάχη ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον ίδιο, στα ψηφοδέλτια «δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι, όλοι στρατεύονται, όλοι θα κριθούν από τους πολίτες».
 

Ads

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στην ομιλία του πως το κίνημα «έχει μεγάλες οργανωτικές δυνατότητες, η παράταξη υπάρχει, η ψυχή της είναι πολύ δυνατή». Και αυτό «φάνηκε όχι μόνο στις 18 Μαρτίου (ημέρα εκλογής του στο προεδρικό αξίωμα του κινήματος), φαίνεται κάθε μέρα, θα φανεί ακόμη πιο έντονα την ημέρα των εκλογών».
 
Αναφερόμενος την εκλογική μάχη, τη χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολη και εξαιρετικά γοητευτική». «Ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε, «είναι η μοναδική ευκαιρία να ξανασυνδεθούμε με τους πολίτες», τους οποίους χαρακτήρισε μεταξύ άλλων φοβισμένους, απογοητευμένους και δύσπιστους.
 
Για την ουσία της σημερινής συνεδρίασης, που είναι η έγκριση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί, «στρατεύονται όλοι», ώστε να κριθούν από τους πολίτες.
 
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο Ηράκλειο Κρήτης.
 
Σημείωσε ακόμη ότι κυριαρχεί μια γενικευμένη απαξίωση της πολιτικής και του πολιτικού κόσμου. «Χωρίς πολιτική, δεν υπάρχει Δημοκρατία. Άλλο η κριτική και άλλο ο εκφασισμός της κοινωνίας, η ισοπέδωση των θεσμών», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να ξέρουμε και να θυμόμαστε πάντα ότι χωρίς πολιτική δεν υπάρχει δημοκρατία και χωρίς αντιπροσωπευτικό σύστημα που λειτουργεί δεν υπάρχει δημοκρατία», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας επίσης ότι «η οικονομική κρίση έδειξε τη σημασία της πολιτικής» και ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε την αυτονομία και το κύρος της πολιτικής».
 
Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι στις 3 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μίλησε για «συνέδριο αναγέννησης και επανίδρυσης της παράταξης».
 
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων πρέπει να είναι λιτή, περιορισμένη ενώ ζήτησε τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από διεθνή ελεγκτική εταιρεία και όλα τα στοιχεία να αναρτώνται στο Διαδίκτυο.
 
Με αφορμή την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο δεοντολογικό πλαίσιο που πρέπει να ισχύει στο κόμμα. «Το πόθεν έσχες των νέων υποψηφίων θα ελεγχθεί και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο. Ακόμα, θα συσταθεί επιτροπή διαρκούς ελέγχου για να μην κάνουμε τυχαίες και επιπόλαιες επιλογές», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
 
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι με την άμεση αναθεώρηση του κανονισμού της Βουλής θα σταλεί ένα μήνυμα στον πολίτη «ότι αντιλαμβανόμαστε πώς νιώθει». «Δεν υπάρχουν ειδικές μεταχειρίσεις για κάποιους. Καμία εγκληματική πράξη, καμία ενέργεια που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα δεν προστατεύεται από την ασυλία», ξεκαθάρισε.