Συνεχίζονται οι εξελίξεις για το δυστύχημα στον Πλαταμώνα όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταματημένα στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε πάνω πρώτα στο ασημί αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια χτύπησε το μπλε αυτοκίνητο και αυτό με τη σειρά του έπεσε ανάμεσα στο λεωφορείο και το πρώτο όχημα.

Ένας 19χρονος κατέληξε που επέβαινε στο ασημί αυτοκίνητο και φαίνεται να ήταν ο συνοδηγός. Στο ίδιο αυτοκίνητο που επέβαινε ο 19χρονος τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις άνδρες, 19, 22 και 34 ετών. Οι δύο από αυτούς διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, από το δεύτερο όχημα τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα 3 άτομα.

Ads

Νωρίτερα ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη από τις αρχές και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Πιερίας.

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: «Η θέση των ΙΧ ήταν τέτοια που ήταν αδύνατη η αποφυγή του δυστυχήματος»

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το θανατηφόρο τροχαίο στην οποία ανέφεραν πως το λεωφορείο κινούνταν με κανονική ταχύτητα «όπως εμφαίνεται από την τηλεματική».

«Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται«Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του 19χρονου και στέλνει ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Οι 75 επιβάτες του λεωφορείου είναι καλά στην υγεία τους και έφτασαν στον Κηφισό στις 9 το πρωί της Κυριακής με άλλα λεωφορεία που έστειλε η εταιρεία να τους παραλάβουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος.

Από την αστυνομία πληροφορηθήκαμε, ότι υπάρχει ένας νεκρός εκ των παρισταμενων επιβατών Ι. Χ. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι ΌΛΟΙ καλά, όπως και ο οδηγός και όλοι αφιχθησαν στον Κηφισό στις 9 πμ της Κυριακής, με λεωφορεία που έστειλε άμεσα η εταιρεία μας. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις αρχές.

Η εταιρεία μας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της, για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών».

Αυτόπτης μάρτυρας: Όταν έφτασα στο σημείο παραλίγο να εμπλακώ κι εγώ στο τροχαίο

Ο Θανάσης Σιμώτας, αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου με το ΚΤΕΛ, ο οποίος είναι και αυτός οδηγός τουριστικού λεωφορείου μίλησε στο newsit.gr  και , μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είδε το ΚΤΕΛ να τον προσπερνάει και έμεινε λίγο πίσω του και πρόσθεσε ότι παραλίγο να εμπλακεί και ο ίδιος στο δυστύχημα.

«Είμαι και εγώ οδηγός τουριστικού λεωφορείου και είδα να με προσπερνάει το υπεραστικό λεωφορείο και να πηγαίνει μπροστά. Έμεινα πίσω του σε απόσταση περίπου 800 μέτρων και όταν έφτασα ακριβώς στο σημείο παραλίγο να εμπλακώ κι εγώ», περιγράφει.

«Προσπάθησα να αποφύγω τα αυτοκίνητα που χτύπησαν και ήταν στη μέση του δρόμου. Ήμουν τυχερός που γλίτωσα κι εγώ και σώθηκα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Αμέσως μετά σταμάτησα δεξιά και ειδοποίησα την αστυνομία. Ήμουν ο πρώτος που κάλεσε.Έτρεξα στο υπεραστικό λεωφορείο. Ο συνάδελφος οδηγός είχε ανοίξει την πίσω πόρτα και κατέβαζε τους επιβάτες. Επικρατούσε πανικός. Ρώτησα τον οδηγό να μάθω πως έγινε όλο αυτό. Μου απάντησε πως τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα ήταν σταματημένα όμως με σβηστά φώτα και ο οδηγός, όπως μου ανέφερε, δεν πρόλαβε να τα δει εγκαίρως και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Πάντως ο δρόμος έχει καλό φωτισμό. Τώρα για ποιο λόγο είχαν σταματήσει θα φανεί από τις έρευνες», καταλήγει ο κ. Σιμώτας.

*Κεντρική φωτογραφία από thestival.gr