Αναπάντητα παραμένουν ορισμένα ερωτήματα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στο Βουκουρέστι με τουριστικό λεωφορείο το οποίο μετέφερε Έλληνες ταξιδιώτες.

Ads

Σε ενα βίντεο ντοκουμέντο, που μετέδωσε τηλεοπτικό μέσο της Ρουμανίας, επιβεβαιώνει ότι ο οδηγός αλλάζει λωρίδα την τελευταία στιγμή και κινείται προς τον δρόμο που δεν επιτρέπονται ψηλά οχήματα, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην προειδοποιητική πινακίδα.

Διαβάστε επίσης: Δυστύχημα στη Ρουμανία: Βίντεο – ντοκουμέντο και το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Όπως λένε ειδικοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το γεγονός ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε, κάνει τις Αρχές να διερευνούν το ρόλο που έπαιξε το σύστημα πλοήγησης στο δυστύχημα.

Ads

Συνολικά 18 Έλληνες επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ 16 από τους 23 τραυματίες παραμένουν σε νοσοκομεία. Μεταξύ των νοσηλευομένων βρίσκεται και η σύζυγός του 53χρονου που έχασε τη ζωή του.

Διαβάστε επίσης: Δυστύχημα στη Ρουμανία: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με το πούλμαν ελάχιστα πριν τη σύγκρουση

Οι ρουμανικές αρχές έχουν ενημερώσει όλους τους ταξιδιώτες ότι μπορούν να προσφύγουν κατά του ρουμανικού Δημοσίου για το δυστύχημα.

Στο μεταξύ σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίοδυστύχημα στο Βουκουρέστι. Στο βίντεο αποτυπώνεται ο πανικός των επιβατών, ενώ ακούγονται φωνές απόγνωσης. Ένας νεαρός συμβουλεύει έναν εκ των τραυματιών να πάρει ανάσες, ενώ ένας άλλος επιβάτης ακούγεται να λέει: «δεν μπορούν να τον βγάλουν».