Ποινική δίωξη για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προέκυψε θάνατος και για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του οδηγού που παρέσυρε το 12χρονο κορίτσι.

Ads

Η περαιτέρω έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή από τον οποίο ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του.

Η 12χρονη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επιχείρησε να περάσει από διάβαση πεζών στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης, όταν παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Το αυτοκίνητο προσπαθώντας να αποφύγει το κορίτσι έπεσε στην πόρτα του κτιρίου του Οίκου Τυφλών και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του οδηγού.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, επικαλούμενος καταγγελίες περιοίκων, στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης τα φανάρια δεν λειτουργούσαν για επτά ολόκληρες ημέρες. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Action24, ο Π. Μαδιάς σημείωσε ότι μόλις έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος οι κάμερες των καναλιών, εμφανίστηκε συνεργείο που αποκατέστησε τη βλάβη σε μόλις δύο λεπτά, τονίζοντας και τις σχετικές ευθύνες της Πολιτείας.

Ads

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία: Επτά ημέρες δεν λειτουργούσαν τα φανάρια στο σημείο που σκοτώθηκε η 12χρονη στην Καλλιθέα