Για στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις για το PSI, κάνει λόγο ο απερχόμενος επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, καθώς η ελληνική κυβέρνηση ζητά από τους ιδιώτες να δεχθούν απομείωση της αξίας των ομολόγων που κατέχουν μεγαλύτερη του 50%.

Ads

 
Σύμφωνα με το Reuters, σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Άκερμαν εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το κατά πόσο από μόνη της η συμφωνία για το PSI μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα για βελτίωση της ελληνικής θέσης. «Είναι μία σταγόνα στον ωκεανό», σχολίασε.
 
Νωρίτερα σήμερα, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι στόχος της Ελλάδας είναι να υπάρξει συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής του ελληνικού χρέους (PSI) μέχρι τα τέλη της χρονιάς ή τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου.
 
Η ίδια πηγή τόνισε επίσης ότι οι συνομιλίες διεξάγονται σε ένα θετικό κλίμα και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας.
 
«Το κλίμα είναι πολύ θετικό, είμαστε αισιόδοξοι. Κάθε εβδομάδα που περνά, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τους ιδιώτες επενδυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ένας γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών για το PSI ολοκληρώθηκε την Τρίτη χωρίς απτά αποτελέσματα και οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν την Παρασκευή στο Παρίσι, με παρουσία της τρόικας.