Κινούμενη άμμο θυμίζει ο χώρος του κέντρου, με τη διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου, να προκαλεί αναταράξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπεράταξης. Τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι δεν είχε «καμία ενημέρωση» για τη διαγραφή του παλαίμαχου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ads

«Η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν είχε καμία ενημέρωση για τη διαγραφή Γρηγοράκου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, και σημείωσε ότι «όσα έλεγε για την κ. Γεννηματά ήταν τραβηγμένα αλλά έπρεπε να συζητηθούν συλλογικά».

«Τι χρειάζεται τώρα; Φυγή προς τα εμπρός. Εμείς ζητήσαμε φυγή προς τα εμπρός, να πάρουμε πρωτοβουλίες για τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς» συνέχισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, που τόνισε παράλληλα ότι προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολύ θετική η σημερινή παρέμβαση της κ. Γεννηματά με άρθρο της.

«Η φυγή προς τα εμπρός είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη. Η κατεύθυνση που έχουμε χαράξει πλέον είναι ότι προχωρούμε μπροστά, καλούμε τις δυνάμεις, τα κόμματα και τις κινήσεις να είμαστε όλοι μαζί από εδώ και στο εξής στη διαδικασία αυτή, κόμματα και κινήσεις της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής μεταρρυθμιστικής αριστεράς. Είναι πολύ σημαντική η πρόταση της κ. Γεννηματά για συλλογικές διαδικασίες και διεξαγωγή ευρύτερης συνδιάσκεψης τον Μάρτιο» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Λεωνίδας Γρηγοράκης διεγράφη έπειτα από δήλωση του ότι η εκλογή Μητσοτάκη ενδεχομένως να σπρώξει βουλευτές του Κέντρου προς τη γαλάζια παράταξη.