Στους πιο δυσαρεστημένους της Ευρώπης κατατάσσονται οι Έλληνες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την πορεία της ευρωπαϊκής. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα του ευρωβαρόμετρου, το οποίο, ωστόσο, αναφέρει ότι παρά τη δυασρέσκεια, 6 στους 10 Έλληνες πολίτες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την καθημερινή τους ζωή.

Ads

Το 61% των Ελλήνων επιδοκιμάζει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 71% πιστεύει ότι η χώρα έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της σ’αυτήν. Ωστόσο, το 65% θεωρεί ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν λαμβάνονται καλά υπόψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Το ελληνικό αρνητικό ποσοστό είναι το τρίτο υψηλότερο της έρευνας, μετά από αυτό της Λετονίας (77%) και της Φινλανδίας (66%).

Επιπλεόν, ποσοστό 63% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ μίας Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, με ένα νόμισμα το Ευρώ, αρκετοί είναι όμως και αυτοί που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη μέχρι τώρα χρήση του νομίσματος και, συνεπώς, τάσσονται κατά της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης (36%).