Σε δύο συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία το πρωί της Πέμπτης 11 Αυγούστου στην Πλατεία Εξαρχείων, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας διαδηλωτών στη κατασκευή του μετρό.

Ads

Διαβάστε επίσης: Εργαζόμενοι υπουργείου Πολιτισμού: Έξω η αστυνομία από το υπουργείο στα Εξάρχεια

Στο σημείο διαδήλωναν από το πρωί περίπου 100 άτομα στην οδό Τσαμαδού που ζητούσαν να σταματήσουν τα έργα. «Η πλατεία χρειάζεται ζωή, ελευθερία, δημιουργία, όχι σταθμό μετρό», έγραφε πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Και ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν, μόλις οι εργάτες ξεκίνησαν να κόβουν δέντρα από την πλατεία, προκάλεσαν νέο κύμα αντιδράσεων από τους συγκεντρωμένους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες, γύρω στις 08:30, πέταξαν ντομάτες, αυγά και καφέδες εναντίον του συνεργείου που εκτελεί τις εργασίες στην πλατεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να γίνουν συνολικά 32 προσαγωγές από την αστυνομία.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες ξεκίνησαν την Τρίτη υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων καθώς κάτοικοι των Εξαρχείων συγκεντρώθηκαν πέριξ της πλατείας για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την κατασκευή του σταθμού του Μετρό.

Λόγω των εντάσεων οι Αρχές αναμένεται να λάβουν μέτρα. Σύμφωνα με πληροορίες, η Αστυνομία θα επιχειρήσει με τοποθέτηση μεταλλικού φράχτη ύψους 5 μέτρων, 24ωρη παρουσία ΜΑΤ, αυξημένες περιπολίες και ιδιωτική φύλαξη να σταματήσει ενδεχόμενες καταδρομικές επιθέσεις με στόχο την πλατεία Εξαρχείων.