Παραδέχτηκαν στους αστυνομικούς ότι ήταν εκείνοι που κατάφεραν τα δολοφονικά χτυπήματα στον άτυχο 42χρονο, οι δύο 24χρονοι άνδρες που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας.

Ads

Όταν ρωτήθηκαν από τις αρχές για την αφορμή της επίθεσης, φαίνεται να είπαν ότι ο καβγάς ξεκίνησε για τη σειρά στην τουαλέτα, κάνοντας λόγο για «κακιά ώρα».

Σε βάρος των δύο 24χρονων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Πρόκειται για κατοίκους της Ραφήνας, που δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Ο ένας από τους δυο εργάζεται σε συνεργείο μοτοσυκλετών, ενώ ο δεύτερος εργάζεται ως σερβιτόρος σε ταβέρνα.

Ads

Εκτός από τους δύο 24χρονους, στο Αστυνομικό Τμήμα οδηγήθηκαν και δύο ακόμα άτομα από την παρέα τους, που όμως κατέθεσαν ότι «δεν είχαν καμία εμπλοκή στο συμβάν» και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τ.Α. Ραφήνας και της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εντόπισαν σε βιντεοληπτικό υλικό το όχημα διαφυγής των δραστών και τις πινακίδες του, πού ήταν ένα μπλε SUV.

Σύντομα εντόπισαν τις οικίες τους και πίεσαν τους συγγενείς τους να τους φέρουν σε επαφή, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν όλοι οι συνοριακοί σταθμοί καθώς υπήρχαν υπαρκτοί φόβοι ότι οι δράστες με καταγωγή από Αλβανία θα κατέφευγαν στην χώρα τους για να αποφύγουν την σύλληψη.

Τελικά, πρωινές ώρες της Δευτέρας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο 24χρονοι δράστες και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάκρισή τους. 

Πώς έγινε ο φόνος

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, το θύμα βρισκόταν μέσα σε μαγαζί της περιοχής, πιθανότατα με άλλα άτομα. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι επρόκειτο για τον ξάδερφό του, την κοπέλα του ξαδέρφου του και μια ακόμη κοπέλα.

Κάποια στιγμή το θύμα με μια κοπέλα της παρέας του πήγαν και μιλούσαν με άλλες δύο κοπέλες. Ο 42χρονος πήγε κάποια στιγμή στην τουαλέτα που βρίσκεται στο πατάρι. Υπήρξε κάποια διένεξη εκεί. Σύμφωνα με όσα είπαν στους αστυνομικούς οι δύο συλληφθέντες, η «φασαρία» ξεκίνησε από μια ασήμαντη αφορμή. Πηγαίνοντας στην τουαλέτα ο 42χρονος σκούντηξε κάποιον από την παρέα των πέντε και υπήρξε η πρώτη ένταση.

Λίγο αργότερα ο 42χρονος γύρισε στην παρέα του και τους είπε «όλα καλά». Πλήρωσαν και όταν βγήκαν στην πλατεία Ν. Πλαστήρα με μια κοπέλα του επιτέθηκαν 3-4 άτομα. Δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι. Όπως ισχυρίστηκαν οι δράστες όταν το θύμα επέστρεψε, τους κοίταξε με άγριο βλέμμα και τότε αποφάσισαν να του επιτεθούν. 

Στις 02:05 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και στις 03:10 ο 42χρονος βρισκόταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Εκεί διασωληνώθηκε, παρ’ όλη όμως την προσπάθεια των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή υπέκυψε στα τραύματά του.

Βίντεο ντοκουμέντο

Σε βίντεο ντοκουμέντο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, καταγράφεται η άφιξη του περιπολικού στο σημείο που έγινε το μοιραίο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον 42χρονο.