Αλιευτικό σκάφος με δύο επιβαίνοντες βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, μετά από σύγκρουση με πλοίο υδροφόρα, 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας.

Ads

Νεκροί είναι οι δύο άντρες  που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος και περισυλλέχθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από το πλήρωμα της υδροφόρας. Μεταφέρθηκαν με ασθενόφορο του ΕΚΑΒ στο κέντρο υγείας του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Aπό εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος επιθεωρήθηκε το μεσημέρι το πλοίο – υδροφόρα «Αίγινα», που στις 7:30 το πρωί συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια ψαράδες, 62 και 74 ετών αντίστοιχα.

Ο απόπλους του «Αίγινα», που μετέφερε νερό στο νησί, απαγορεύτηκε προσωρινά, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο λιμεναρχείο της Αίγινας.

Ads

Ο πλοίαρχος του πλοίου και ένας ναύτης μέλος του πληρώματος συνελήφθησαν και κρατούνται ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Οι δύο άτυχοι ψαράδες προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα ενώ φέρεται ότι δεν άκουγαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου που τους ζητούσε να απομακρυνθούν.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου.