Τραγική κατάληξη είχε η σημερινή κακοκαιρία για δύο άνδρες, που έχασαν τη ζωή τους, όταν χτυπήθηκαν από κεραυνό.

Ads

Το πρώτο θύμα ήταν ένας 35χρονος από το Πακιστάν. Ο νεαρός άντρας βρήκε το πρωί τραγικό θάνατο από κεραυνό που χτύπησε το παράπηγμα όπου διέμενε μαζί με άλλους ομοεθνείς του στις παρυφές του δημοτικού διαμερίσματος της Μυρσίνης στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ο αλλοδαπός εργάτης βρισκόταν μπροστά από το ανοιχτό παράθυρο όταν δέχτηκε το χτύπημα και πέθανε ακαριαία. Οι ομοεθνείς του που βρίσκονταν μέσα στο παράπηγμα δεν έπαθαν τίποτα και κάλεσαν αμέσως σε βοήθεια. Ο 35χρονος μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στο ΚΥ Γαστούνης όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από κεραυνό σκοτώθηκε κι ένας άνδρας 56 ετών βουλγάρικης καταγωγής, στον παράνομο σκουπιδότοπο του δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι της Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Ο άτυχος άνδρας φέρεται να είχε μεταβεί μαζί με άλλα τρία άτομα στον παράνομο σκουπιδότοπο και καθώς έψαχνε μέσα στα σκουπίδια για αντικείμενα και ρουχισμό χτυπήθηκε από τον κεραυνό.

Βρέχει…προβλήματα

Όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ βροχές και καταιγίδες πλήττουν από το πρωί τη χώρα, ενώ αισθητή ειναι και η πτώση της θερμοκρασίας. Ιδιαίτερα έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. 

Ads

Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε πλημμύρες σε κεντρικά σημεία των πόλεων της Ηλείας και μεγάλα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε όλες τις περιοχές του νομού με αποτέλεσμα την πολύωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος η οποία είχε σαν συνέπεια την διακοπή των συναλλαγών στα τραπεζικά υποκαταστήματα αλλά και την διακοπή μαθημάτων σε πολλά σχολεία.

Στην Καλαμάτα, λόγω των ισχυρών ανέμων και ενός δυνατού ανεμοστρόβιλου έπεσαν δέντρα κλείνοντας δρόμους και προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταγραφεί σοβαρές ζημιές σε πολλές καλλιέργειες, ενώ μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ξαφνικός ανεμοστρόβιλος στην περιοχή Φραγκαβίλα και Ρουπάκι Αμαλιάδας.

Σε εκκένωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου του Πύργου, προχώρησε σήμερα το πρωί η Πολιτική Προστασία μετά από εντολή του Δήμου Πύργου καθώς στον περίβολο του σχολείου παρατηρήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα .

Σοβαρές ζημιές έχουν καταγραφεί και στην Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς καθώς ολόκληρη η πόλη πλημμύρισε και μεγάλο τμήμα των δρόμων σκεπάστηκε από λάσπη. Στις Κεραμειές, λίγο έξω από το Αργοστόλι, ένας φοίνικας τυλίχθηκε στις φλόγες όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Ευτυχώς το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα, καθώς το δέντρο βρίσκεται πάνω από στάση σχολικού λεωφορείου, όπου καθημερινά περνάνε δεκάδες παιδιά.

10.500 κεραυνοί στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα

Χαρακτηριστικό είναι πως το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά. 

Παράλληλα, και όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών. 

image