Σε δύο νέες συλλήψεις προχώρησε την Πέμπτη η αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ads

 
Η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνες σε έξι σπίτια. Σύμφωνα με την αστυνομία στο σπίτι του ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε μία σιδερογροθιά, ενώ στο διαμέρισμα του δεύτερου βρέθηκαν τόξο με βέλος, ξύλινο ρόπαλο με μεταλλικό καρφί, αυτοσχέδιο ξίφος με μεταλλική λάμα, δύο μαχαίρια, εκ των οποίων το ένα πολεμικό και αυτοσχέδια κροτίδα.
 
Ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφορά, με την οποία ζητά παρέμβαση για τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία σε κατοικίες συγγενών του Χριστόδουλου Ξηρού.
 
Όπως τονίζει ο Φραγκίσκος Ραγκούσης στην αναφορά του, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα σπίτια των αδελφών του Χρ. Ξηρού και του ανιψιού του στη Θεσσαλονίκη. Ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού επισημαίνει πως οι οι έρευνες στις κατοικίες συγγενών του πελάτη του είναι παράνομες και παραβιάζονται θεμελιώδεις αρχές και δικαιώματα των πολιτών. Παράλληλα, αναφέρει, παραβιάζεται το οικογενειακό και προσωπικό άσυλο των συγγενών του Χριστόδουλου Ξηρού.