Την πρωτιά κατέκτησαν δύο Έλληνες στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων, αφού πρώτα φώτισαν με εντυπωσιακές εκρήξεις χρωμάτων τον ουρανό του Σινσινάτ των ΗΠΑ.

Ads

Ο Παύλος και ο Φίλιππος Νάνος, την οικογενειακή παράδοση στα πυροτεχνήματα για 4η γενιά, εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες στο κλάδο τους σε events σε όλο τον κόσμο. Οι δύο τους ήταν μάλιστα οι άνθρωποι που διοργάνωσαν το εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η ομάδα τους παρουσίασε μια 8λεπτη χορογραφία πυροτεχνημάτων και κατάφερε να αποσπάσουν τις ψήφους της κριτικής επιτροπής και του κοινού, παρότι χρησιμοποίησαν μόλις 840 πυροτεχνήματα, περίπου 30% λιγότερα από τους υπολοίπους

Για τα αδέλφια Νάνου είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη στο διαγωνισμό.

Ads

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Παύλος Νάνος «είναι ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή που καταφέραμε να αποσπάσουμε μια διεθνή διάκριση στην τέχνη που τόσο αγαπάμε. Η στιγμή ανάκρουσης του εθνικού ύμνου σε μια ξένη χώρα είναι πολύ συγκινητική. Μερικοί Έλληνες του Οχάιο ήρθαν να μας συγχαρούν προσωπικά και να μας γνωρίσουν μετά τη νίκη μας. Από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι, που είχαν να δουν την Ελλάδα 45 χρόνια»!