Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λαμίας με 45 επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λαμία – Αθήνα, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη μεταξύ των χωριών Δαμάστα και Ηράκλεια. Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λαμίας. Το λεωφορείο ακολουθούσε παρακαμπτήριο δρόμο, καθώς η εθνική οδός είναι αποκλεισμένη από τρακτέρ.

Ads

Αναλυτικά, το λεωφορείο είχε ξεκινήσει στις 2.15 από τη Λαμία για την Αθήνα με 45 επιβάτες. Λίγα λεπτά πριν οι αγρότες είχαν αποκλείσει την εθνική οδό και ο οδηγός προτίμησε να ακολουθήσει την παλαιά εθνική οδό από τη Λαμία μέχρι το χωριό Ηράκλεια και στη συνέχεια από επαρχιακό δρόμο να κατευθυνθεί προς Θερμοπύλες για να επανέλθει και πάλι στο εθνικό δίκτυο.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το λεωφορείο προσπάθησε να περάσει μια νταλίκα που ήταν ακινητοποιημένη στην άκρη του δρόμου, ο οποίος είναι στενός με αποτέλεσμα να χτυπήσει πάνω στον καθρέφτη της νταλίκας, ενώ το έδαφος στην δεξιά πλευρά του δρόμου υποχώρησε με συνέπεια το λεωφορείο να ανατραπεί.

Μέσα στο λεωφορείο επικράτησε πανικός. Οι επιβάτες έσπασαν τα τζάμια για να βγουν από το λεωφορείο. Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΜ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας συνολικά 12 άνθρωποι από τους οποίους οι περισσότεροι διαπιστώθηκε ότι είχαν μικρές αμυχές και αναχώρησαν για το σπίτι τους. Μόνο δύο παραμένουν στο νοσοκομείο για περισσότερες εξετάσεις.

Ads

Οι αγρότες μετά το ατύχημα πήραν απόφαση και άνοιξαν το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη για να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων.