Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε το όνομα του διεθνολόγου Θόδωρου Τσίκα και του Πρέσβη Επί Τιμή Παντελή Καρκαμπάση, στο ευρωψηφοδέλτιο του «Ποταμιού».

Ads

Η ανακοίνωση των δύο νέων υποψηφιοτήτων συνοδεύτηκε από τη δήλωση του επικεφαλής του Κινήματος για «αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας» που είναι «προς το συμφέρον όλων των Ελλήνων» και το κάλεσμα «κυρίως στους νέους» να «εμπλακούν στην περιπέτεια της πολιτικής και να διασώσουν την Ευρώπη από την απειλή των λαϊκιστών και των εθνικιστών».

«Άλλοι δύο επαΐοντες της εξωτερικής πολιτικής υποψήφιοι ευρωβουλευτές με @ToPotami. Καλωσορίζω τον Πρέσβη ε.τ Παντελή Καρκαμπάση & τον πολιτικό επιστήμονα-Διεθνολόγο Θόδωρο Τσίκα. Οι πολίτες πρέπει να εμπλακούν στην πολιτική για μία Ευρώπη μακριά από τον λαϊκισμό & τον εθνικισμό», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Twitter.

Ο Θόδωρος Τσίκας αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού δήλωσε: «Οι πολίτες του ορθού λόγου, του εκσυγχρονισμού, των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, του προωθημένου ευρωπαϊσμού μπορούν σε αυτές τις ευρωεκλογές να βρουν έκφραση στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού. Τη δύναμη που μιλάει ανοιχτά για τον στόχο μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Που είναι αντίθετη με τον λαϊκισμό κάθε μορφής και προέλευσης, τον ευρω-σκεπτικισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό».

Ads