Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και των εταίρων της, περιγράφουν πηγές των εταίρων με διαρροές τους στον Τύπο.

Ads

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι εταίροι φέρονται να ζητούν ισχυρές δεσμεύσεις για την πάταξη τις φοροδιαφυγής, υλοποίηση των εναπομεινάντων μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, μη ανάκληση του συνόλου των απολύσεων στο Δημόσιο, τη μη ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης των κριτηρίων που αφορούν σε αυτές και την ακύρωση των νέων προσλήψεων που έχουν εξαγγελθεί.

Κόκκινη γραμμή για τις διαπραγματεύσεις όπως οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν αποτελεί η παράταση του ελληνικού προγράμματος, όπως άλλωστε την Παρασκεύή διαμήνυσε και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ. Την ίδια στιγμή οι δανειστές φέρονται να ζητούν την σύσταση ενός τύπου τρόικας, που θα εκπροσωπεί τους επίσημους θεσμούς αλλά θα λειτουργεί με διαφορετικούς όρους από ότι η υπάρχουσα.

Η θέση της κυβέρνησης είναι αμετακίνητη όπως έχει διαμηνύσει τόσο για το ενδεχόμενο παράτασης όσο και για το ενδεχόμενο εποπτείας από έναν μηχανισμό παρόμοιο με την τρόικα.

Ads