Κινητοποίηση πραγματοποίησαν γιατροί και νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι έχει κηρυχθεί στάση εργασίας στην Αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια.

Η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) είχε απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στην πλατεία Μαβίλη και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετέχει και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά).

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία άφησαν μπαλόνια με τα αιτήματα τους στο ύψος της Ηρώδου Αττικού.

Ads

«Δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που στα Νοσοκομεία θα κυριαρχούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωση της. Παράλληλα, επισημαίνει ότι τα ράντζα δεν έχουν σταματήσει να εμφανίζονται στους διαδρόμους και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται επί ώρες στα Επείγοντα λόγω έλλειψης προσωπικού και οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Εξάλλου, το δημόσιο σύστημα Υγείας απέδειξε τον ανεκτίμητο και αναντικατάστατο ρόλο του την περίοδο της πανδημίας, την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας δεν έβαλε πλάτη.

Φωτογραφίες από EUROKINISSI

image

image

image

image

image

image

image