Πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου άσκησε ο Προέδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός κατά του Απόστολου Λύτρα την Δευτέρα, καθώς η υπόθεση του γνωστού ποινικολόγου έχει παραπεμφθεί προς διερεύνηση στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ.

Ads

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός άσκησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, όπως υποχρεούται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων, σε βάρος του ποινικολόγου, μετά την επίσημη ενημέρωση που είχε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ότι σε βάρος του Απόστολου Λύτρα κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βαθμό κακουργήματος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Διαβάστε επίσης: Άρειος Πάγος / Πειθαρχική έρευνα για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον Απόστολο Λύτρα

Διαβάστε επίσης: Ενδοοικογενειακή βία / Ελεύθερος με όρους ο Απόστολος Λύτρας – «Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»

Ads

Κατά συνέπεια, η υπόθεση πλέον θα διερευνηθεί απευθείας από το Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ καθίσταται άνευ αντικειμένου και σταματάει η πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα που είχε παραγγείλει ο κ. Βερβεσός στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήση Κωνσταντίνου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος άνδρας φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μεταφερθεί συνοδεία του συζύγου της σε γνωστή ιδιωτική κλινική των Αθηνών, όπου εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι επέμεινε ότι η γυναίκα είχε ένα ατύχημα, ότι δηλαδή έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού, γι αυτό και προκλήθηκαν τα βαριά τραύματά της.

Ωστόσο, ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα δεν δέχθηκε την εκδοχή του ζευγαριού. Επέμεινε ότι η γυναίκα έχει τραυματιστεί σοβαρά και τα τραύματα της προέρχονται από ανθρώπινο χέρι.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, το τμήμα της ενδοοικογενειακής βίας και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ο γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε η ποινική δίωξη.

Η εικόνα, που έδωσε στην κατάθεση του ο γιατρός του νοσοκομείου, που εξέτασε την τραυματισμένη σύζυγο του δικηγόρου, δεν επέτρεψαν στην εισαγγελέα να τον αφήσει ελεύθερο, όπως ζητούσε ο ίδιος όταν οδηγήθηκε ενώπιον του.