Την άμεση παρέμβαση των πειθαρχικών οργάνων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας για την υπόθεση της δικηγορικής εταιρείας που, σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων, διαφήμισε μετανάστες ως «φτηνά εργατικά χέρια» και «λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος» ζητά ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

Ads

Την υπόθεση θα διερευνήσει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου, ο οποίος θα εξετάσει την ενδεχόμενη τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων από δικηγόρους και την κίνηση της προβλεπόμενης από τον Κώδικα Δικηγόρων πειθαρχικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζήτησε επίσης να διερευνηθεί η καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, «προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία BCLA στο site της υπόσχεται πως μπορεί να προσφέρει λύσεις για μειωμένο μισθολογικό κόστος με μετανάστες σε …τιμή ευκαιρίας, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διαμονή τους στη χώρα ώστε να εργάζονται νόμιμα. Χαρακτηριστικά στον τίτλο της διαφήμισης αναφέρεται:

Ads

«Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι» και παρακάτω «Αν θέλετε να προσλάβετε φτηνά εργατικά χέρια τότε η λύση είναι εδώ!».

Σύμφωνα μάλιστα με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η εταιρεία έστειλε το σχετικό email με τη διαφήμισή της «σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό».