Έκκληση προς τα Σκόπια να μην εκμεταλλευτούν το συμβάν με τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, απηύθυνε μέσω του Σκάι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Προκόπης Δρούτσας.

Ads

Ο κ. Δρούτσας έκανε λόγο για «μεμονωμένο γεγονός», τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έπραξε αυτό που έπρεπε και πρόσθεσε ότι αναμένει από τη γειτονική χώρα να ασχοληθεί με το σοβαρό θέμα της ονομασίας, καθώς – όπως είπε – υπάρχει ειλικρινής βούληση από την Αθήνα για λύση.

Το πόρισμα από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργείται στο Λιμενικό προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τα ρατσιστικά συνθήματα αναμένεται να παραδοθεί μετά το Πάσχα. Σχολιάζοντας την τουρκική στάση με τις παραβιάσεις, ο κ. Δρούτσας σχολίασε: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις πολύ προσεκτικά. Μας ενοχλούν τα τελευταία γεγονότα, αλλά δε θέλουμε ούτε να υπερβάλλουμε ούτε να τα υποτιμήσουμε».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες προχώρησε σε προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας για τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ στην επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Ads