Για λάθος ύφος και νομικά επιχειρήματα στην επιστολή της Cosco που εκφράζει τη διαφωνία της με το σχετικό νομοσχέδιο, έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Ads

«Το πρόβλημα ήταν πως από την επιστολή που έστειλε η Cosco ισχυριζόταν- κακώς κατά τη γνώμη μας- με λάθος μέθοδο και ύφος αλλά και με λάθος νομικά επιχειρήματα, ότι κάποιες ρυθμίσεις του κυρωτικού νόμου αντιστρατεύονται της σύμβασης παραχώρησης. Περί αυτού επρόκειτο»,  τόνισε ο κ. Δρίτσας μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Όπως υπογράμμισε, οι επισημάνεις της Cosco μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν και όπου υπήρχε η δυνατότητα μιας επαναδιατύπωσης, αυτό συνέβη.

«Η μεγάλη αναταραχή που έγινε, η πολιτική αξιοποίηση, όλα αυτά προφανώς δεν ήταν καθόλου ευχάριστα πράγματα αλλά δεν φέρει ευθύνη η κυβέρνηση», σημείωσε.

Ads

Όπως επίσης είπε συμφωνίες τύπου COSCO δεν ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ωστόσο ότι η συμφωνία που τελικά επιτεύχθηκε «δίνει προοπτική στο λιμάνι».

Ερωτηθείς αν σκέφτηκε να παραιτηθεί μετά την παραχώρηση του ΟΛΠ, εκείνος είπε: «Έδωσα μάχη για να βελτιωθεί η σύμβαση με την COSCO. Γιατί να παραιτηθώ;».

Δείτε το βίντεο:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=EFN8vuTEEe8]