Δραματικές προβλέψεις έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτιμώντας ότι δυστυχώς την επόμενη εβδομάδα θα δούμε μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

Ads

«Η δυναμική είναι τέτοια που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς. Και στα 3.600 κρούσματα προς το τέλος του μήνα» είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο και στο MEGA.

Βάσει αυτών των στοιχείων, οποιοδήποτε άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων φαντάζει δύσκολο και σίγουρα θα πάει πίσω, αφού η «συζήτηση για το άνοιγμα είναι θετική αλλά είναι λάθος, με την αίσθηση ότι θα είναι όλα καλά. Δεν είναι όλα καλά».

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι η λύση για να βγούμε από την πανδημία είναι τριπλή και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σοβαρή εφαρμογή των μέτρων «όπως τον Απρίλιο του 2020». Κρίσιμο επισήμανε ότι είναι και το ζήτημα επάνδρωσης του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς.

Ads

«Θα έπρεπε να έχουν ήδη εμφανιστεί γιατροί. Είμαστε σε πόλεμο, είναι η ώρα να βάλουμε όλοι πλάτη», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι το μέγεθος της ευθύνης που μας αναλογεί.

Κατηγορηματικά αρνητικός παρέμεινε για οποιοδήποτε άνοιγμα δραστηριοτήτων, αφού μια τέτοια κίνηση θα φέρει έκρηξη κρουσμάτων και είναι πρακτικό αδύνατο να συμβεί αυτό καθώς όλα θα καταρρεύσουν.

«Θα έχουμε επιβάρυνση. Αν συμβεί αυτό, θα καταρρεύσουν όλα», κατέληξε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.