Δραματικές είναι οι ώρες για τους γονείς και τους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη με την σύγκρουση των δύο τρένων.

Ads

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια των τρένων και σήμερα ψάχνοντας να εντοπίσουν ίχνη από σώματα ανρθώπων που θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση τους.

Οι επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί ανέρχονται στους 57, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία 56 άτομα αγνοούνται τα οποία έχουν δηλωθεί από συγγενείς και οικείους.

Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, χθες αναφέρθηκε στην πολύπονη διαδικασία ταυτοποίησης, που είναι σε εξέλιξη. 

«Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους», ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Ads

Όπως εξήγησε η Ρουμπίνη Λεονταρή, οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο είναι πάνω από 10.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε επιπλέον χθες ότι η διαδικασία ταυτοποίησης είναι πολύωρη και γίνεται μέσω DNA, σε συνεργασία με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους» σημείωσε η κ. Γκάγκα, αναφερόμενη στις σορούς που είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες.

«Εάν έχουμε κάποιον νεκρό είναι καλό να τον θυμόμαστε γερό» συμπλήρωσε.