Η συντονιστική επιτροπή οργανώνει τις τελευταίες λεπτομέρειες για το συλλαλητήριο της Πλατείας Συντάγματος που θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας.

Ads

Στις 12.00 στα Προπύλαια αντιεξουσιαστές έχουν προαναγγείλει αντι-συγκέντρωση.

Μεγάλη είναι η κινητικότητα στις τάξεις της αστυνομίας, η οποία καλείται να προλάβει τυχόν επεισόδια που μπορεί να προκληθούν από ομάδες αντιεξουσιαστών, αλλά και ακροδεξιών, οι οποίοι ενδεχομένως να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το συλλαλητήριο με σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδια. Γι’ αυτό και θα τοποθετηθούν κλούβες σε διάφορα σημεία προκειμένου να δημιουργηθούν νεκρές ζώνες, ώστε να μην συναντηθούν οι διαδηλωτές.

Κλειστοί θα μείνουν από τις 10 το πρωί της Κυριακής οι σταθμοί του μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ». Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση.

Ads

Σε ότι αφορά στα πούλμαν που αναμένονται από την επαρχία, θα συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις ενώ έχουν οριστεί χώροι όπου θα σταθμεύσουν και θα φρουρούνται.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Μιχάλης Πιατσίκας, με αφορμή και τις απειλές που διατυπώθηκαν, ξεκαθάρισε ότι έχει μιλήσει με τις ελληνικές Αρχές και ότι έχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Ανέφερε μάλιστα ότι θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης κοντά στην εξέδρα για την προστασία των ομιλητών.

Η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Νίνα Γκατζούλη μίλησε στην ΕΡΤ.

Αυστηρά μέτρα έχουν αποφασιστεί όμως και για το Σάββατο το απόγευμα, καθώς έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις για την επέτειο των Ιμίων.