«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα σοκ ανάπτυξης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη του στον Guardian, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου με θέμα το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ads

«Θα συναντηθούμε για να συζητήσουμε μια νέα στρατηγική ανάπτυξης, η οποία θα εστιάζεται εντελώς στην προώθηση επενδύσεων και τη μείωση ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα, δηλαδή στο 8% τα επόμενα δέκα χρόνια» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σημείωσε επίσης ότι «το θετικό σενάριο για την Ελλάδα είναι επίσης θετικό για την Ευρώπη» και για να γίνει αυτό, πρόσθεσε, «θα πρέπει να πούμε ‘αρκετά με τη λιτότητα’».

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ο κ. Δραγασάκης κατέστησε σαφές ότι «Ελλάδα και δανειστές θα πρέπει να φθάσουν σε συμβιβασμό». Σε κάθε περίπτωση βέβαια, χαρακτήρισε ως «παράλογες» τις απαιτήσεις των δανειστών.

Ads

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει στις 10:30 το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί  στη Βουλή.