Σκοπός των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους, «από την οποία απολύθηκαν παράνομα, δεν διεκδικούν ελεημοσύνη. Και ούτε βέβαια να χρησιμοποιούνται για ανομολόγητες, αλλά εν τέλει πολύ φανερές σκοπιμότητες» σχολίασε η Περιφερειάρχης Αττικής απαντώντας σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, σύμφωνα με το οποίο προσέλαβε ιδιωτική υπηρεσία καθαρισμού στην περιφέρεια.

Ads

 
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Αττικής δεν κλήθηκε σε σύσκεψη, είχε προηγηθεί ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, όπου πάλι η Περιφερειακή Αρχή Αττικής απουσίαζε» δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καταγγέλλοντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν προκλήθηκε να συμμετέχει στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την εκτίμηση της κατάστασης από τις πλημμύρες στην Αττική.

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, από το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσαν να διαρρεύσουν ότι πρόκειται για πολιτικό φάουλ αποδίδοντας πάντως τις ευθύνες για την παράλειψη στο υπ. Δημοσίας Τάξης και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 
 
Παράλληλα, η κ. Δούρου επισήμανε ότι σήμερα συγκροτούνται οι επιτροπές με τη βοήθεια των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υποβάλουν τα αιτήματα αποζημίωσης. Όπως είπε, οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην αυτοτελή διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στα εξής τηλέφωνα: 2132063663 και 2132063655.
 
Αναφορικά με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που αναφέρει ότι η κ. Δούρου ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία την καθαριότητα στην Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειάρχης απάντησε ότι θα συνεχίζει να συμπαραστέκεται στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών για λόγους αρχής.
 
«Ο υποβιβασμός του αγώνα τους σε μία πελατειακή πράξη αποτελεί λαϊκισμό» υποστήριξε η Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός τους είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους, «από την οποία απολύθηκαν παράνομα, δεν διεκδικούν ελεημοσύνη. Και ούτε βέβαια να χρησιμοποιούνται για ανομολόγητες, αλλά εν τέλει πολύ φανερές σκοπιμότητες».
 
Μεταξύ άλλων, η κ. Δούρου δήλωσε: «Δεν υπήρχε προεκλογικά ή μετεκλογικά καμία δέσμευση για προσλήψεις γενικά στην Περιφέρεια ή για προσλήψεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ειδικά. Κι αυτό γιατί η δική μας πολιτική βρίσκεται στον αντίποδα μίας πελατειακής αντίληψης».

Η Ρένα Δούρου επισήμανε επίσης ότι η εν λόγω σύμβαση της περιφέρειας Αττικής με ιδιωτική εταιρία καθαρισμού έχει καταρτιστεί τον περασμένο Μάρτιο (επί θητείας Γ.Σγουρού) και επανεξετάζεται όπως και όλες οι συμβάσεις της προηγούμενης διοίκησης της περιφέρειας.
 
Εκτός από την ουσία της υπόθεσης, η περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και στην επιλογή της κυριακάτικης εφημερίδας να κυκλοφορήσει με ένα «κατασκευασμένο θέμα» στο πρωτοσέλιδο. Την ώρα που διαπιστώνεται ότι υπάρχει «ελλιπής και διάτρητη αντιπλημμυρική προστασία» και πως «από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», η συγκεκριμένη εφημερίδα επιλέγει «μια κατασκευή», σημείωσε η Ρένα Δούρου και κατέληξε: «Λίγη τσίπα, από εκείνους που έχουν κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση».
 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, πηγές της περιφέρειας που μίλησαν στην ιστοσελίδα έλεγαν ότι η Ρένα Δούρου ουδέποτε είπε ότι θα προσλάβει τις καθαρίστριες στην Περιφέρεια Αττικής ενώ σημείωναν αναφορικά με τον διαγωνισμό ότι πρόκειται για εισήγηση κι όχι απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Απέδιδαν, δε, το δημοσίευμα σε αντιπερισπασμό λόγω της δύσκολης θέσης που έχει έρθει ο Γ. Σγουρός μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που αναδεικνύουν την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής.