Την έντονη αντίδραση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, προκάλεσε δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Σκάι, που αναφέρεται στην έρευνα που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για το Πεδίον του Άρεως και την ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφερειάρχης με αφορμή την έρευνα.

Ads

Η Ρ. Δούρου σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «επιτομή των fake news» και κατηγόρησε την ιστοσελίδα ότι «επιτίθεται στην αλήθεια, παραπληροφορώντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα».

Στη συνέχεια, απαντώντας στα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, θέτει τα ερωτήματα «σε ποιο σημείο η (σ.σ. αρχική) ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επιτίθεται στους πολίτες», καθώς και «ποιος νομιμοποιεί τον ή τους συντάκτες να μιλούν, και μάλιστα ψευδόμενοι, εξ ονόματος των πολιτών».

«Είναι ευχής έργον η εισαγγελική έρευνα που θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους. Και ας μην προτρέχουν ορισμένοι…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ads

Προηγήθηκε το δημοσίευμα του Σκάι με τίτλο «Η Περιφέρεια Αττικής επιτίθεται στους… κατοίκους του Πεδίου του Άρεως!» που ανφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία η Ρ. Δούρου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «κατηγορεί τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως για… παραπληροφόρηση, «θεατρινισμούς» (έμμεση βολή στη Μιμή Ντενίση) και πολιτικαντισμούς (έμμεση βολή στον Γιώργο Πατούλη), ενώ ειρωνεύεται ακόμα και τη συμβολική κίνηση των κατοίκων να βάψουν με ασβέστη την πρόσοψη του εγκαταλελειμμένου αναψυκτηρίου “Green Park”, ως κραυγή απόγνωσης για τη λειτουργία της μεγαλύτερης πιάτσας εμπορίας ναρκωτικών της Αθήνας στον χώρο».