Στο νέο διάγγελμα της Πέμπτης, το δεύτερο μέσα σε 48ωρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε τελικά πως το «δώρο πάσχα θα δοθεί». Αυτό όμως που δεν ξεκαθάρισε είναι το πότε, καθώς οι πληροφορίες θέλουν την καταβολή του να πηγαίνει «από Μάρτη… καλοκαίρι». 

Ads

Συγκεκριμένα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο υπουργός Χρ. Σταϊκούρας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μη καταβολής του δώρου Πάσχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει πως το δώρο του Πάσχα «θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται». Ωστόσο έκανε μια δυσοίωνη συμπλήρωση: «ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία»

«Ο χρόνος που θα δοθεί το δώρο Πάσχα θα αποφασιστεί και θα παρουσιαστεί από το υπουργείο Οικονομικών. Ίσως χρειαστεί να δοθεί λίγο αργότερα», δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, επιβεβαιώνοντας πως το δώρο δεν θα καταβληθεί το Πάσχα και μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό το χρονικό διάστημα υπερβαίνει κατά πολύ το Πάσχα. Διότι η σχετική ρύθμιση που θα προωθήσει η κυβέρνηση, θα δίνει η δυνατότητα στους εργοδότες να καταβάλουν το δώρο του Πάσχα… μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι

Πάντως οι ανακοινώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις τόσο από τους εργαζόμενους, που βλέπουν πως εκτός από την απώλεια του μισθού τους θα μείνουν για το επόμενο διάστημα και χωρίς το δώρο Πάσχα, όσο και από τους εργοδότες που βλέπουν πως μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων το κράτος δεν θα αναλάβει το ίδιο την καταβολή του δώρου. 

Ads