Τρία νέα μέτρα τα οποία αφορούν τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακίνητων και τους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με πολίτες για την οικονομία στα ναυπηγεία στην Ελευσίνα.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός περιλαμβάνεται κι ένα έμμεσο «δώρο» στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς όπως είπε: «Όποιος ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών, θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ 10%».

Το δεύτερο μέτρο που εξήγγειλε από την Ελευσίνα ο πρωθυπουργός είναι η μονιμοποίηση, όπως ανέφερε, του Freedom Pass. «Κάθε νέος θα παίρνει 150 ευρώ, όταν θα γίνεται 18 ετών, για να τα δαπανήσει σε ταξίδια, υπηρεσίες Πολιτισμού ή Αθλητισμού» ανέφερε.

Το τρίτο μέτρο που εξήγγειλε αφορά το επίδομα τέκνων στο Δημόσιο με τον ίδιο να σημειώνει πως «δεν έχουμε δώσει τα απαραίτητα οικονομικά κίνητρα και δεν έχουμε αναγνωρίσει το κόστος του να μεγαλώνεις παιδιά».

Ads

«Για αυτό, στον δημόσιο τομέα, θα κάνουμε μια παρέμβαση και στα επιδόματα τέκνων έτσι ώστε το επίδομα τέκνων που σήμερα είναι 50, να πάει στα 70 και για τρία παιδιά θα πάει στα 170», πρόσθεσε.

Αρχικά ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγή του δήλωσε πως επίκεντρο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας είναι οι επενδύσεις καθώς όπως τόνισε «μόνο έτσι μειώνεται η ανεργία και βελτιώνεται το επίπεδο των μισθών».

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι μέσα στην επόμενη τετραετία ο κατώτατος μισθός να πάει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ.

Όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, στόχος είναι επίσης η αύξηση του ΑΕΠ κατά 3% ετησίως και η προσέγγιση του ευρωπαϊκού μέσου όρου παντού, στα εισοδήματα, τις επενδύσεις, το κοινωνικό κράτος.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση εργαζομένου στα Ναυπηγεία, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα μας πρέπει να πρωταγωνιστεί στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. Δεν είναι μόνο η Ελευσίνα. Δημιουργούμε έναν κλάδο από τον οποίο μπορούμε να έχουμε δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».