Δωρεά 500.000 ευρώ από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» έλαβε ο Δήμος Αριστοτέλη, όπως προκύπτει από πρακτικά πρόσφατης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής τα οποία έχουν δημοσιευτεί στη «Διαύγεια».

Ads

 
Η δωρεά μισού εκατομμυρίου έγινε αποδεκτή ομόφωνα από την οικονομική επιτροπή. Σημειώνεται πως στην εν λόγω συνεδρίαση ήταν παρόντα πέντε από τα επτά μέλη της Επιτροπής. 

Ειδικότερα στη συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου τέθηκε προς συζήτηση εκτάκτως, καθώς το θέμα ήταν εκτός ημερησίας διάταξης, η δωρεά 500.000 ευρώ της «Ελληνικός Χρυσός» προς το δήμο.
 
Η Οικονομική Επιτροπή έκανε δεκτή την «χρηματική δωρεά» 500.000 ευρώ για «την κάλυψη γενικά των αναγκών του Δήμου Αριστοτέλη», όπως αναφέρεται στα πρακτικά. 

 

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων στη Χαλκιδική ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, ακόμα και στο Μόντρεαλ καθώς η 9η Νοεμβρίου είχε κηρυχθεί ημέρα παγκόσμιας δράσης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.