Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης Γιώργος Καραϊβάζ στον Άλιμο.

Ads

Άγνωστοι του έστησαν ενέδρα, τον πυροβόλησαν από μικρή απόσταση και τον σκότωσαν, την ώρα που εκείνος έφτανε στο σπίτι του προκειμένου να σταθμεύσει.

Ο αστυνομικός συντάκτης βρισκόταν έξω από το σπίτι όταν ένα μηχανάκι με δυο άτομα πέρασε από δίπλα του και τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής, ρίχνοντας τουλάχιστον 17 σφαίρες.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ένας από τους δράστες φαίνεται να φορούσε στρατιωτικά ρούχα και εικάζεται ότι το όπλο είχε σιγαστήρα. Ο αστυνομικός συντάκτης βρέθηκε πεσμένος, έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του. «Tον πυροβόλησαν αρκετές φορές του έριξαν και χαριστική βολή», ανέφερε κάτοικος της περιοχής, αυτόπτης μάρτυρας της εκτελεσης. 

Στο σημείο της δολοφονίας έσπευσαν αξιωματικοί του τμήματος της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ενώ γίνονται εκτεταμένες αναζήτησεις στην ευρύτερη περιοχή από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και άμεσης δράσης προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία για την ενέδρα θανάτου.  Παράλληλα, θα συλλέξουν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, κατοίκους απο την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρξαν ύποπτες κινήσεις που μπορεί να παραπέμπουν στους δράστες της δολοφονικής ενέδρας όπως και υλικό από κάμερες ασφαλείας οικείων και καταστημάτων. Οι δράστες ενδεχομένως να τον έχουν παρακολουθήσει καθώς συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή λίγα λεπτά νωρίτερα. 

Ads

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τη δολοφονία Καραϊβάζ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες. Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Υπόκοσμος πίσω από την εκτέλεση; Συμβόλαιο θανάτου βλέπει και η αστυνομία

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ δραστηριοποιούνταν για χρόνια στο αστυνομικό ρεπορτάζ, με βαθιές διασυνδέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, ενώ ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε εργαστεί στο παρελθόν ως επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, όπου και πέρασε τα περισσότερα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας, έως το 2017 όταν και αποχώρησε. Επίσης επί σειρά ετών συνεργαζόταν με την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». 

Η δολοφονία του παραπέμπει σε δράση του υποκόσμου, με τις αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, αν και το βασικό σενάριο είναι αυτό του «συμβολαίου θανάτου». Ωστόσο ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη. Σχολιάζοντας την μαφιόζικη εκτέλεση, ορισμένοι υπενθύμισαν και την πρόσφατη, τον περασμένο Δεκέμβρη, δολοφονία του Δημήτρη (Καπέ) Καπετανάκη, εκ των πρωταγωνιστών του συνδικάτου του εγκλήματος, για τον οποίο ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε καταθέσει στο παρελθόν ως μάρτυρας υπεράσπισης, εκφράζοντας μάλιστα δημόσια σε άρθρο του με τίτλο «Η εμπλοκή μου στο κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛΑΣ – Αει στο διάολο κρετίνοι» τις «σχέσεις ειλικρίνειας» που είχαν αναπτύξει.

«Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες. Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του», αναφέρουν οι φίλοι και συνεργάτες του από το bloko.gr. Άλλοι υπενθύμισαν και την υπόθεση των δολοφονιών των Παπαχρήστου – Μάλαμα, για την οποία επίσης σε άρθρο με τίτλο «Γνωρίζει η ΚΥΠ τους δολοφόνους των Παπαχρήστου- Μάλαμα», σημείωνε με νόημα στο υστερόγραφό του: «Κατανοούμε πως με όλα όσα γράφουμε, απλώς … επιβαρύνουμε τη θέση μας. Ούτως ή άλλως και προφανώς γι αυτό μπήκαμε στη λίστα τους. Δεν θα αποχωρήσουμε οικειοθελώς με κανενός είδους συμβιβασμό ή υποστολή». 

Σε κάθε περίπτωση, και πέρα από τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένονται τα στοιχεία που θα συλλέξουν οι αρχές, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να φωτίσουν πτυχές του εγκλήματος, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης που θα δείξουν αν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν. 

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος

image

image

image