Ο Αλβανός κρατούμενος,  Άλμπερτ Μπάκο, δολοφονήθηκε άγρια με μαχαίρι στις φυλακές Κορυδαλλού από συγκρατούμενό του στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.  

Ads

Το συμβάν σημειώθηκε στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου το θύμα είχε μεταφερθεί σήμερα από τις φυλακές Δομοκού λόγω της δίκης για τη δολοφονία του δικηγόρου που θα γίνει την Τετάρτη. 

Ο Άλμπερτ Μπάκο κατηγορείτο ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, που είχε μεταφερθεί επίσης στις φυλακές Κορυδαλλού ενόψει της δίκης, πιθανότατα είχε διαφωνία με τον ηθικό αυτουργό Άλμπερτ Μπάκο για τα όσα θα ισχυριστούν στο δικαστήριο που θα γίνει την Τετάρτη και ενδεχομένως να τον δολοφόνησε – μαζί με έναν συγκρατούμενό του επίσης κατηγορούμενο για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου – για αυτόν τον λόγο. 

Ο Άλμπερτ Μπάκο τον Νοέμβριο του 2014 είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 15 άτομα. Το περιστατικό είχε σημειωθεί με στόχο μία χορεύτρια που δούλευε στο μπαρ, η οποία τον είχε απορρίψει ερωτικά. Επίσης συμμετείχε σε μια από τις πλέον επικίνδυνες συμμορίες που έκανε από αρπαγές πορτοφολιών στο μετρό μέχρι δολοφονίες, εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών. Ήταν επίσης ο πρωταγωνιστής της «μαφιόζικη» επίθεσης με καλάσνικοφ έξω από μπαρ στο Μεταξουργείο, όπου στις 31 Οκτωβρίου 2014 έπεσε νεκρός ένας αθώος, πατέρας δύο παιδιών. Μαζί με έναν ακόμη κακοποιό συμμετείχε και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου.

Ads

Η ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης: «Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.
 Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου. 
Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».