Περισσότερους από 50 κάλυκες των 9 χιλιοστών περισυνέλλεξαν οι αστυνομικές αρχές από το σημείο δολοφονίας των έξι Τούρκων υπηκόων στην Αρτέμιδα, σε ένα σχετικά απομονωμένο σημείο της οδού Ακροπόλεως και δίχως κάμερες ασφαλείας.

Ads

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχει ταυτοποιηθεί μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων ένα από τα θύματα της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (11/9). Πρόκειται για έναν 25χρονο, τουρκικής υπηκοότητας, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Διδυμότειχο για παράνομη είσοδο στη χώρα. Απο την έρευνα έχει προκύψει επίσης πως το αυτοκίνητο των θυμάτων με τις γερμανικές πινακίδες είχε περάσει στη χώρα μας από το σταθμό των Ευζώνων πριν από μέρικούς μήνες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ενέδρα θανάτου που πιθανώς να συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα στην Τουρκία, με τα κινητά των θυμάτων να γίνονται φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας. Στο όχημα των θυμάτων που έφερε πλαστές γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας δεν βρέθηκε οπλισμός ή ναρκωτικά, παρά μόνο βαλίτσες με ρουχισμό.

Η Αστυνομία δεν αποκλείει η χθεσινή εκτέλεση να εντάσσεται στη διαμάχη δύο τουρκικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών, με βάση στην Κωνσταντινούπολη που παράλληλα έχουν επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία.

Ads

Στο μεταξύ, βρέθηκε το σπίτι των θυμάτων σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης όπου -για την ώρα- δεν έχει προκύψει κάποιο νέο στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεση ή στην ταυτοποίηση των θυμάτων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα διαβατήρια και οι ταυτότητες των θυμάτων ήταν γαλλικές – πιθανότατα κλεμμένες και όχι πλαστές, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.