Υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών μέλη της οποίας φέρονται να είναι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δικηγόρου. Μετά τις αποκαλυπτικές τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε εντός και εκτός φυλακών, προκύπτει πως είχαν στήσει μια ολόκληρη φάμπρικα εκβιασμών σε βάρος δικηγόρων δημιουργώντας νέα δεδομένα και σε υποθέσεις που έδειχναν να έχουν κλείσει. Για το λόγο αυτό η εισαγγελέας το Αρείου Πάγου αναμένεται να ζητήσει τον ορισμό εφέτη ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας .

Ads

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την εν ψυχρώ δολοφονία του επιφανούς δικηγόρου, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ιμπραχίμ Μπραχιμάι μετήχθησαν στη δικαστική αίθουσα με αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας και ισχυρή αστυνομική παρουσία .

Ο Λεκοτσάι που φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου, με φυσικό αυτουργό τον έτερο συμπατριώτη του κατάδικο, βαρύνεται για τη δολοφονία μέσα στις φυλακές του Άλμπερ Μπάκο ο οποίος ήταν επίσης κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ποινικολόγου.

Η δίκη διεκόπη για την 1η Μαρτίου, ενώ ο κατηγορούμενος ζήτησε πενθήμερη «διορία για να συγκεντρώσει αποδείξεις.»

Ads

Ο  Λεκοτσάι μάλιστα με ειρωνική διάθεση είπε στην πρόεδρο ότι είδε χθες στην τηλεόραση «ότι έχουμε γίνει η Κόζα Νόστρα του Κορυδαλλού», ενώ  αναφέρθηκε στους κρατούμενους μάρτυρες της υπόθεσης και στη μεταγωγή τους: «Μακάρι να τους προστατεύσουν για να μην τους σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Ντούσα» είπε χαρακτηριστικά φέρνοντας στο προσκήνιο τον θάνατο του 34χρονου κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού πριν από λίγες ημέρες ο οποίος εμπλεκόταν στην υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου και σε άλλες υποθέσεις.

Στο μεταξύ, παραιτήθηκε η συνήγορος του κατηγορούμενου και φερόμενου ως αρχηγού της μαφίας των φυλακών.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι: «Θα τον σφάξω σαν κότα»

Οι διάλογοι από τη δικογραφία περιλαμβάνουν συνομιλία με υπάλληλο δικηγορικού γραφείου όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Είμαι ο Κ. Λεκοτσάι, παίρνω από τον Κορυδαλλό. Πες στον δικηγόρο ότι θα τού κόψω το κεφάλι σαν κότα. Μου έφερε την αστυνομία.».

Σε συνομιλία με δικηγόρο, ο Λεκοτσάι ρωτά: «Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;», ενώ η απάντηση που παίρνε είναι «θα κοιτάξω».

«Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην….ξέρεις εσύ.», αναφέρεται επίσης .

Τέλος, από διάλογο του Λεκοτσάι με δράστη της δολοφονίας του Μπάκο προκύπτει ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της «Μαφίας των Φυλακών», είχε δώσει εντολή για δολοφονία εντός του κελιού ενώ ο δράστης απαντά:

«Δεν γινόταν. Πώς να το έκανα μέσα στο κελί του αφού με κοίταζε αυτός; Περίμενα να γυρίσει λίγο Δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι. Βρήκα ευκαιρία .Μόλις γύρισε του έδωσα μία στον σβέρκο».

Πηγή: ΕΡΤ