Την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναλαμβάνει εκ νέου ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση ανθρωποκτονίας από πρόθεση της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, αλλά και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του κοριτσιού.

Ads

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, η κατηγορούμενη ζήτησε την παύση του διορισμού των δύο εκ των τριών συνηγόρων που της διόρισε το δικαστήριο και πως έχει ζητήσει από τον Αλέξη Κουγια να επιστρέψει στην υπόθεση. Την τρίτη συνήγορο τη διατηρεί, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «μόνο αυτή ήρθε σε επαφή μαζί της».

Από την πλευρά του, ο ποινικολόγος κατέθεσε μέσω συνεργατών του τα σχετικά έγγραφα στην έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, εν αναμονή της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται πως κατά δήλωσή του, ο Αλέξης Κούγιας παραιτήθηκε από την υπόθεση ώστε να ματαιωθεί η απολογία της κατηγορουμένης, ενώ έχει προαναγγείλει το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος εξαίρεσης των τακτικών δικαστών χαρακτηρίζοντάς τους ως «προκατειλημμένους».

Ads

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας της στις 11 Απριλίου 2021. Η 9χρονη που είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας χωρίς καμία παθολογική ένδειξη, είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, η οποία -σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής της κατηγορούμενης σε δίκη- ήταν αποτέλεσμα χορήγησης ισχυρής τοξικής ουσίας, πιθανότατα κεταμίνης, συμβάν που αντιμετωπίστηκε μετά από τεράστια προσπάθεια των γιατρών.

Η Τζωρτζίνα εκείνη την φορά επέζησε όμως είχε υποστεί υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την δικογραφία, «να μεταβληθεί από ένα υγιέστατο κοριτσάκι σε ένα ολοκληρωτικά ανάπηρο άτομο και «βάρος» πλέον για την καθημερινότητα και την εξέλιξη της ζωής της κατηγορουμένης, ιδίως μετά την ουσιαστική απομάκρυνση του πατέρα του, από αυτήν».