Στην αστυνομία είχε απευθυνθεί η 29χρονη Αγγελική Πέτρου που δολοφονήθηκε από τον πατέρα της, την Πρωτοχρονιά.

Ads

Η κοπέλα είχε καταγγείλει στην αστυνομία τον πατέρα της, που την σκότωσε επειδή διατηρούσε σχέση με έναν Αφγανό μετανάστη, όταν εμφανίστηκε στο επαγγελματικό σχολείο που φοιτούσε και δια της βίας προσπάθησε να την πάρει από εκεί.

Τότε ο διευθυντής του σχολείου την παρέπεμψε σε κοινωνική λειτουργό, η οποία στη συνέχεια την έστειλε απευθείας στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου καταγράφηκε το συμβάν. Η άτυχη Αγγελική είχε αναφέρει ότι ο πατέρας της παρεμβαίνει συνεχώς στην προσωπική της ζωή παρά την ηλικία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 31/1/2018 ο 52χρονος πήγε στο τμήμα για να ενημερωθεί για την καταγγελία της κόρης του. Εκεί είχε δηλώσει ότι δεν θα επαναληφθεί παρόμοια συμπεριφορά.

Ads

Στο μεταξύ, ο παιδοκτόνος τςη Κέρκυρας κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στην κατάθεσή του παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι πράγματι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς είχε έντονο διαπληκτισμό με την κόρη του και τη χτύπησε με έναν σιδερένιο λοστό στο κεφάλι. Εκείνη επιχείρησε, είπε,  να διαφύγει από το παράθυρο και πήδηξε από ύψος δύο μέτρων. Ο πατέρας την πλησίασε εκ νέου και της κατάφερε και άλλα χτυπήματα μέχρι που η κοπέλα εξέπνευσε. Ϋστερα την έθαψε, έκαψε τα ρούχα του και καθάρισε τοσπίτι από τα αίματα.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της έκανε λόγο για ένα έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας.

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος τοτ θύτη φέρεται ότι θα ζητήσει ψυχιατρική γνωμάτευση για τον πελάτη του.